Animasjon av behandlingsmetoden

Get Adobe Flash player

Hælspore

Hælspore er en skjelettforandring / forkalkning og forårsakes av lokalt stor strekkbelastning på beinhinne og skjelettstrukturer. Den vises på røntgen. Det er ikke nødvendig å fjerne en hælspore som del av en behandling.

 

Les mer om hælspore

 

Lokalisering av smertepunkt

Markering av smertepunkt

Påføring av kontakt-gelè

Trykkbølgebehandling

 

Mortons nevrom (Mortons neurom)

Mortons nevrom er en smertefull nerveknute mellom to mellomfotknokler, vanligvis tilsvarende 3. og 4. tå. Forandringer i bløtdelene kan gi trykkøkning som forklarer smertene. Mortons nevrom forekommer oftere hos personer som er tverrplattfot. Gange og løp provoserer smertene som kan bli invalidiserende. Brede sko / innleggssåler og kirurgi er noen av behandlingsmulighetene ved mortons nevrom.

 

Plantarfasciit (Fasciitis plantaris)

Plantarfasciit er en kronisk smertetilstand ved senekappens (i fotsålen, latin: plantarfascien) feste foran på hælbenets underside. Varierende og for stor strekkbelastning/ mekanisk drag - ofte med en rekke små overrivinger i senevevet som resultat - er årsaken til plantarfasciit. Disse vevsforandringene er blant annet den vanligste årsaken til hælsmerter hos idrettsutøvere. Over tid vil den mekaniske strekkbelastningen kunne gi skjelettforandringer i hælbenet.


Medlem av: