Animasjoner av behandlingsmetoden

Get Adobe Flash player

Akillestendinitt (Achilles tendinitis)

Betennelse eller betennelsesliknende tilstand i akillessenen, gjerne i nedre del mot hælbeinet. Tilstanden har lett for å ta en kroniske vending hvor degenerative prosesser preger endringer i senevevet, dvs. i retning av en tendinose. Smerter er hovedsymptomet og graderes på en skala fra 1 / smerter etter aktivitet - til 4 / kroniske smerter, også i hvile. Morgenstivhet og smerter er et typisk tidlig tegn. Hevelse/ ømhet finner en over store deler av akillessenen, mens overgangen sene-muskelbuk og sene-ben ofte er smertefri.

 

Jeg hadde gått med økende vondt i Akilles i noen uker, og kjente igjen symptomene fra det samme problemet for ca. 10 år siden. Den gang slapp jeg operasjon pga. intensiv behandling hos NIMI. Fikk høre om Radial trykkbølgebehandling gjennom kjente, og fikk lov å være prøvekanin. Behandlingen var litt ubehagelig, men ikke direkte vond, og allerede dagen etter begynte jeg å kjenne forskjell. Etter 3 behandlinger var jeg så bra at jeg begynte forsiktig å trene igjen, og tok ikke flere behandlinger. Nå er jeg helt frisk. Min anbefaling er: PRØV!  Eivind Mykland, treningsleder i Friskis og Svettis

 

Shin splint

Beinhinnebetennelse på indre skinnebeinskant. Det oppleves ømhet og etter hvert smerter langs innsiden av skinnebeinet, fra ca. midten og noe nedover beinet. Smertene øker ofte med intensiteten i trening / muskelbruk. Utøvere i idretter hvor løping og hopping utgjør en stor del av aktiviteten er overrepresenterte blant dem som rammes av disse plagene.


Medlem av: