Animasjoner av behandlingsmetoden

Get Adobe Flash player

Kalkskulder (Tendinosis calcarea)

Kalkskulder er en tilstand med degenerative forandringer i senen fra muskel øverst på skulderbladet (musculus supraspinatus). I det skadede området forekommer innlagring av kalk som kan sees på røntgen. Det er usikkert hvordan påvist kalk influerer på symptombildet, og smerteskalaen er vid. Selv ved vanlig gange kan en kalkskulder gi intense skuldersmerter. Det er også vanlig med nattlige smerter om en ligger på den aktuelle skulderen, flere bevegelsesretninger provoserer smerter osv. I den mest akutte fasen av kalkskulder er det ofte vanskelig å bruke armen.


Å kjøre rattkjelke er moro, men kan være farlig òg

En ti meters tur mellom trestammer og store steiner, ja det måtte jo gå galt. Hodet var like helt, kroppen forslått og en liten fraktur i skulderen. Lite å gjøre med den unntatt å døyve smertene og vente 8 - 12 uker på å være i full form. Men som ofte med slike skader blir det en del påleiringer. Etter 12 uker hadde jeg fortsatt mye smerte. Noe måtte noe gjøres. Det var da jeg ble anbefalt å prøve Radial Trykkbølgebehandling. Jeg fikk to behandlinger med ca. 1 ukes mellomrom. Dette er nå 8 måneder siden og jeg har vært helt symptomfri. Full bevegelse og ingen smerte. Kun én ting å si: TUSEN TAKK! Kjell Thygesen, Markedssjef OrtoMedic AS


Skulderbursitt (bursitis subacromialis)

Skulderbursitt er mekanisk irritasjon av slimpose i skulderen som fører til betennelse eller betennelsesliknende tilstand med mye smerter. Å føre armen ut til siden er spesielt vanskelig / smertefullt. Smertene ved skulderbursitt er mye lik dem en opplever i faser av kalkskulder, se ovenfor.


Medlem av: